באיזה אופן מותר דיבור בטלפון בנהיגה ומתי אסור?
דיבור בפלאפון בנהיגה - הקנס: 1,000 ש"ח + 4 נקודות
קנס זה הוקשח כמה וכמה תחנות עד שהגיע ליעד זה, במשטרה לא מרפים מליחס חומרה לעבירת תנועה זו של שימוש בטלפון בנהיגה ואף לא ממהרת להיענות בחיוב לפונים בערעור, נדיר לקבל המרת אזהרה על ערעור בנושא זה של דיבור בפלאפון בנהיגה גם כאשר מגיע מעורך דין בשל הקשחת מדיניות אכיפת החוק.
מה בדיוק נחשב לעבירה?
התירוצים האינסטינטיים שקופצים מהבהלה מפגישת השוטר הם בדרך כלל נכללים תחת עיברת התנועה הזו, "תבדוק בשיחות יוצאות ותראה שלא דיברתי..", "רק החזקתי לראות מי צילצל..", "הוא נפל והרמתי אותו לזרוק אותו על המושב...", כאלו ועוד הם התירוצים המכניסים אתכם תחת קטגוריית עוברי החוק הזה, למה? כי בכולם הודתם שרק "אחזתם" בפלאפון ביד וזה לבד עונה על החוק שאוסר את עצם האחיזה בפלאפון.
ואם נרצה לדייק יותר כדי להמחיש את ההקשחה של החוק הזה נאמר כי אם היית מחזיק באותו מצב כריך, פרי, בקבוק או אפילו חפיסת סיגריות לא היית עובר על החוק שנועד לאסור רק את אחיזת הסלולר בנהיגה.
מתי בדיוק אסורה אחיזת פלאפון בנהיגה?
כאן המקום להקל עליכם במקצת ולהקדים כי בעבר החוק אכף אחיזה בנייד בכל שעות הנהיגה אפילו כשהרכב עומד בתחילת רמזור אדום שזמנו ידוע למשך 4 דקות לצורך הדוגמא, אולם לאחרונה חלה הקלה מסויימת לפיה אין אחיזת הטלפון אסורה בעת שהרכב במצב עצירה מוחלטת של 4 גלגלים עומדים כמו ברמזור, בשולי הכביש וכיוצ"ב. נהג ששלח SMS או הזין כתובת ווייז ברמזור אדום אם הוא הקפיד שלא לפתוח בהנעת הגלגלים טרם עזיבתו את המכשיר הרי הוא זכאי מעבירה זו, ולכל אלו שאוהבים להתחכם: התשובה היא לא! (על שאלתכם אם אני רק זוחל במהירות של 10 סנטימטר בשעה זה נחשב עצירה? - לא!).
שוטר שתופס נהג אוחז בטלפון - מה ינקוט כנגדו?
עונשו של נהג בגין עבירה על החוק הזה הינה תשלום קנס בסך 1,000 ש"ח וזקיפת 4 נקודות לחובתו. אולם הנהג יכול לדרוש להישפט. במקרה זה מומלץ לשוחח קודם עם התובע המשטרתי, במקרים מסויימים כהוא ישוכנע כי יש צדק בטענת הנהג הוא ימיר לו את העבירה מאחיזה בנייד לסעיף אחר האוסר לנהוג ללא אחיזת ההגה בשתי ידיים, ההישג של הנהג במצב זה הוא שלא יזוקפו לחובתו נקודות מאחר וסעיף זה אינו גורר נקודות חובה.